Η χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος ideaspiti.gr, ιδιοκτησίας της επιχείρησης με επωνυμία «Ευθυμιάδης Ηρακλής», με έδρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, στην οδό Σμύρνης 16 με ΑΦΜ 034604817 και ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, τηλ. 231070565, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε επιθυμεί να αγοράσει τα προϊόντα, τα οποία αποτελούν περιεχόμενα της παρούσας Ιστοσελίδας. Η ανάγνωση των περιεχομένων ή η αγορά προϊόντος / προϊόντων συνιστά αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων χρήσης, οι οποίοι αναλύονται παρακάτω σε θεματικές κατηγορίες:

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αν και έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην όσο καλύτερη απεικόνιση και περιγραφή των προϊόντων μας, το ideaspiti.gr δεν εγγυάται την παντελή απουσία τυχόν τυπογραφικών, αριθμητικών ή λαθών απεικόνισης που μπορεί να εμφανιστούν στην Ιστοσελίδα καθώς και αν οι απεικονίσεις και περιγραφές των προϊόντων είναι ακριβείς και πλήρεις, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν αποκλίσεις στις χρωματικές αποχρώσεις σε σχέση με τις φωτογραφικές απεικονίσεις στην οθόνη. Το ideaspiti.gr δεν φέρει ευθύνη ούτε υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε ζημιά και ηθική βλάβη προκύψει από την χρήση της ιστοσελίδας. Ειδικότερα: Το ideaspiti.gr δεν ευθύνεται έναντι των πελατών / χρηστών για ζημίες που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους (εκτός των περιπτώσεων της παραγράφου Επιστροφές Προϊόντων). Επίσης, επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα ideaspiti.gr ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους. Το ηλεκτρονικό κατάστημα ideaspiti.gr παρέχει το περιεχόμενο (πχ πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις) και τα προϊόντα που διατίθενται μέσω του δικτυακού τόπου "όπως ακριβώς έχουν". Σε καμία περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα ideaspiti.gr δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή/και ποινικής φύσεως ούτε για τυχόν ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.) από επισκέπτες του δικτυακού τόπου ή τρίτους από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του δικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Το προϊόν και η χρήση του έχουν γίνει κατανοητά και είναι της αρεσκείας του πελάτη. Ο πελάτης έχει αντιληφθεί ότι το προϊόν διατίθεται ως αντικείμενο. Ο πελάτης είναι ενήμερος για την τιμή που αναγράφεται σε κάθε προϊόν και αποδέχεται πλήρως την οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της τιμής χωρίς καμία ειδοποίηση. Στην αναγραφόμενη τιμή περιλαμβάνεται πάντα ο τρέχων ΦΠΑ και οι τιμές ισχύουν μόνο σε συσχετισμό με τους προβαλλόμενους τρόπους πληρωμής, δλδ: πληρωμή κατά την παραλαβή, κατάθεση σε Τράπεζα και πληρωμή με Πιστωτική χωρίς δυνατότητα δόσεων. Ρητά γίνεται γνωστό ότι η κατάθεση σε Τράπεζα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών από την παραγγελία, ενώ σε περίπτωση απραγούς παρέλευσης του συγκεκριμένου χρονικού ορίου η παραγγελία ακυρώνεται. Ο πελάτης αποδέχεται τη χρέωση των εξόδων συσκευασίας και αποστολής. Το ποσό των εξόδων αποστολής εξαρτάται από την περιοχή αποστολής και το βάρος ή το μέγεθος του/των προϊόντων και προστίθεται στο τελικό ποσό της αξίας των προϊόντων της παραγγελίας. Σαφώς ορίζεται η δυνατότητα τμηματικής αποστολής της συνολικής παραγγελίας.

Η εγγύηση των επίπλων ορίζεται στα 2 έτη.

Ο πελάτης, αν έχει οποιαδήποτε απορία ως προς το προϊόν, η οποία δεν καλύπτεται από την αναλυτική περιγραφή που υπάρχει σε κάθε προϊόν, πριν το αγοράσει έχει δυνατότητα να έλθει σε επικοινωνία με την επιχείρηση με τη χρήση μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: info@ideaspiti.gr

Το ποσό της ελάχιστης παραγγελίας ανέρχεται στα 15,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Ο πελάτης υποχρεούται κατά την παραλαβή, να αποσυσκευάσει και να ελέγξει τα προϊόντα για να επιβεβαιώσει την ανυπαρξία εξωτερικών, αισθητικών ελαττωμάτων, και στην περίπτωση που υπάρχουν, δικαιούται να αρνηθεί την παραλαβή του είδους. Σε περίπτωση ανεπιφύλακτης αποδοχής από τον πελάτη της παράδοσης του είδους, θα θεωρείται ότι αυτό παραδόθηκε σε άριστη κατάσταση εξωτερικά και χωρίς αισθητικά ελαττώματα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Επιστροφή εμπορευμάτων γίνεται δεκτή σε περίπτωση που σας αποστείλαμε λάθος τύπο προϊόντος από αυτόν που αναγράφεται στη παραγγελία σας.

Όροι Επιστροφής σε περίπτωση λάθος προϊόντος

Η ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας σας με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιστροφή να μην ξεπερνάει τις 14 ημερολογιακές ημέρες.

Η συσκευασία να μην έχει παραβιαστεί και να βρίσκεται στην αρχική της κατάσταση.

Το προϊόν και η συσκευασία να μην έχει κακοποιηθεί (τσαλακωθεί, πιεστεί, κλπ.), έτσι ώστε να είναι σε κατάσταση που να μπορεί να πωληθεί

Όροι Επιστροφής σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε ένα προϊόν που αγοράσατε γιατί θεωρείτε ότι έχει ελάττωμα, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών ώστε να γνωστοποιήσετε την περίπτωση και να σας δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.

Το προϊόν θα πρέπει να αποσταλεί στο χώρο μας με δική σας ευθύνη και έξοδα αποστολής και να περάσει από τον έλεγχο του αρμόδιου τμήματος ελέγχου. Επίσης θα πρέπει να βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία με όλα τα ταμπελάκια και την απόδειξη αγοράς.

Μόλις επιβεβαιωθεί από τον κατασκευαστή του προϊόντος ότι το προϊόν είναι ελαττωματικό, η εταιρία μπορεί να προχωρήσει σε αντικατάσταση του προϊόντος ή επιστροφή των χρημάτων σας (συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων αποστολής).

Δεν γίνονται δεκτές επιστροφές προϊόντων που δεν είναι στην αρχική τους συσκευασία, είναι ελλιπής ή σε κακή κατάσταση. Επιπλέον, για τα προϊόντα που δεν πρέπει να ανοίγονται από την αρχική τους συσκευασία για λόγους υγιεινής όπως τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και ύπνου, οι επιστροφές δεν γίνονται δεκτές.

Τα προϊόντα που δεν πληρούν τους παρακάτω όρους ή δεν αποδειχτούν ελαττωματικά θα επιστρέφονται στον αποστολέα με χρέωση του ιδίου.

Όροι Επιστροφής σε περίπτωση σπασμένου προϊόντος

Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα, την ίδια μέρα της παραλαβής, με το κατάστημα μας, προκειμένου να μας ενημερώσετε για την κατάσταση του προϊόντος. Οι εκπρόσωποι μας θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και θα επικοινωνήσουν μαζί σας για την επιστροφή και αντικατάσταση του.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία ταχυμεταφοράς θα επικοινωνήσει με τον πελάτη, για να παραλάβει το σπασμένο προϊόν.

Πολιτική Επιστροφών χωρίς αιτιολόγηση

Ο Πελάτης μπορεί να επιστρέψει εύκολα τα προϊόντα που έχει αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα επειδή απλά άλλαξε γνώμη, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παραλαβή τους. Ο Πελάτης μπορεί να παραδώσει τα προϊόντα απευθείας στην έδρα της Επιχείρησης ή να τα αποστείλει με δικά του έξοδα και δική του ευθύνη, στην έδρα της Επιχείρησης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση για online παραγγελίες ο Πελάτης είναι υποχρεωμένος πριν από την επιστροφή των προϊόντων να επικοινωνεί με το τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών της Επιχείρησης, είτε μέσω τηλεφώνου (τηλ:2310705655), είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:info@ideaspiti.gr). Ειδικότερα, ο Πελάτης έχει το ανωτέρω δικαίωμα να επιστρέψει προϊόν, που έχει αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς να αναφέρει τους λόγους, υπό τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

 1. Εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παράδοση ή την παραλαβή του (όταν ο Πελάτης έχει επιλέξει «παραλαβή από το κατάστημα») και σε περίπτωση πολλών αγαθών παραγγελθέντων από τον Πελάτη με μια παραγγελία και παραδιδόμενων χωριστά από τον χρόνο παραλαβής και του τελευταίου, ο Πελάτης δικαιούται να υπαναχωρήσει από την πώληση (εφεξής «Υπαναχώρηση»)
 2. Η υπαναχώρηση αυτή είναι αναιτιολόγητη και ο Πελάτης οφείλει να επιστρέψει το προϊόν ακριβώς στην άριστη κατάσταση που το παρέλαβε. Ειδικότερα, το επιστρεφόμενο προϊόν θα πρέπει να μην έχει χρησιμοποιηθεί, να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση («as new»), όπως ακριβώς πριν την πώληση του, στην πλήρη αρχική του συσκευασία (κουτί, νάιλον, αφρολέξ κ.τ.λ.) τα οποία δεν θα πρέπει να έχουν σκισίματα ή φθορές/αλλοιώσεις) και με όλα τα περιεχόμενα τις αρχικής συσκευασίας (έντυπα οδηγιών χρήσεως, χαρακτηριστικών κ.τ.λ.). Επιπλέον, για να γίνει δεκτή επιστροφή του προϊόντος θα πρέπει να επιδεικνύεται το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς (απόδειξη λιανικής, τιμολόγιο) από το πρόσωπο που αρχικά αγόρασε το προϊόν και του οποίου τα στοιχεία αποτυπώνονται στο παραστατικό αγοράς.
 3. Η επιστροφή του είδους γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον προηγουμένως ο Πελάτης έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η Επιχείρηση για την αποστολή του προϊόντος σε αυτόν και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του.
 4. Η δήλωση υπαναχώρησης γίνεται με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο info@ideaspiti.gr
 5. Ο Πελάτης υποχρεούται να επιστρέψει τα προϊόντα εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία κοινοποίησε την υπαναχώρηση στην «Ευθυμιάδης Ηρακλής» Σμύρνης 16 Εύοσμος 56224 Θεσσαλονίκη
 6. Κατόπιν της δήλωσης υπαναχώρησης, η Επιχείρηση υποχρεούται να αποδώσει στον Πελάτη το τίμημα που εισέπραξε. Στην περίπτωση χρέωσης του Πελάτη μέσω πιστωτικής κάρτας, η Επιχείρηση, εφόσον έχει εισπράξει το τίμημα από την Τράπεζα, θα υποχρεούται να ενημερώσει την Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η Τράπεζα θα προβεί σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια. Η Επιχείρηση κατόπιν της ενημέρωσης αυτής ουδεμία ευθύνη φέρει για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από τη σύμβαση που έχει καταρτιστεί μεταξύ της εκδότριας τράπεζας και του Πελάτη. Στην περίπτωση που ο Πελάτης είχε επιλέξει την δυνατότητα «παραλαβή από την έδρα της Επιχείρησης», η επιστροφή των χρημάτων σε αυτόν θα γίνεται από το τόπο που παρέλαβε ο πελάτης τα προϊόντα, δηλαδή, από το κεντρικό μας Κατάστημα: Σμύρνης 16 Εύοσμος 56224 Θεσσαλονίκη. Για προϊόντα που αγοράσθηκαν με καταναλωτικό δάνειο δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων λόγω της αδυναμίας ακύρωσης του καταναλωτικού δανείου, ο Πελάτης δικαιούται αποκλειστικά να λάβει πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας για αγορά άλλου/ων προϊόντος/ων.
 7. Η επιστροφή του τιμήματος λόγω υπαναχώρησης στον Πελάτη θα γίνεται το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) εργασίμων ημερών από την χρόνο που η Επιχείρηση έλαβε αποδεδειγμένα γνώση για την υπαναχώρησή του.
 8. Δεν επιστρέφονται δαπάνες παράδοσης μόνον εάν ο Πελάτης είχε επιλέξει τρόπο παράδοσης άλλον από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που προσφέρει η Επιχείρηση.
 9. Ο Πελάτης ευθύνεται να αποζημιώσει την Επιχείρηση, εάν έκανε χρήση άλλη από εκείνη που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών στο διάστημα μέχρι τη δήλωση της υπαναχώρησης, η δε Επιχείρηση δικαιούται να συμφωνήσει με τον Πελάτη την αποζημίωσή της ακόμα και με αμοιβαίο συμψηφισμό.
 10. Προϊόν το οποίο είχε πωληθεί με επιπλέον δώρο θα πρέπει να επιστραφεί μαζί με το επιπλέον δώρο, διαφορετικά η αξία του δώρου θα αφαιρεθεί από το επιστρεφόμενο ποσό.

Εξαιρέσεις από το Δικαίωμα Υπαναχώρησης της άνω παραγράφου

Το δικαίωμα υπαναχώρησης εκ του άρθρου 4 § 10 ν. 2251/1994 δεν εφαρμόζεται:

 • Στις περιπτώσεις που το τίμημα των προϊόντων έχει καταβληθεί σε φυσικό κατάστημα «Ευθυμιάδης Ηρακλής» Σμύρνης 16 Εύοσμος 56224 Θεσσαλονίκη και επιπλέον, τα προϊόντα έχουν παραληφθεί από το φυσικό κατάστημα «Ευθυμιάδης Ηρακλής» Σμύρνης 16 Εύοσμος 56224 Θεσσαλονίκη, καθώς η πώληση δεν θεωρείται ότι τελέστηκε από απόσταση.
 • Προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, όπως τα είδη προσωπικής φροντίδας κ.τ.λ.
 • Προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί, ακόμα και εάν έχουν ανοιχτεί.
 • Στην προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχετε θέσει εσείς ως καταναλωτής ή σαφώς εξατομικευμένων

Διαδικασία επιστροφής

Αποστέλλετε το προϊόν στην αρχική του συσκευασία, υπόψιν Τμήματος Επιστροφών, στη διεύθυνση:

ideaspiti.gr
Σμύρνης 16
Εύοσμος 56224
Θεσσαλονίκη

Παρακαλούμε σημειώστε ότι τα έξοδα επιστροφής σε περίπτωση λάθος προϊόντος βαρύνουν εμάς ενώ σε περίπτωση σπασμένου προϊόντος επιβαρύνουν: α) εμάς, εφόσον το προϊόν έχει αγοραστεί έως και 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία αποστολής ενώ, β) τον πελάτη, εφόσον το προϊόν έχει αγοραστεί περισσότερο από 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία αποστολής του.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε πάντα στη διάθεση σας είτε μέσω τηλεφώνου στο 2310705655 είτε μέσω e-mail στο info@ideaspiti.gr

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της ideaspiti.gr και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της ideaspiti.gr ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την παρούσα Ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό της κατάστημά της ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με την ideaspiti.gr καθώς και τα προϊόντα τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της ideaspiti.gr ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στην ιστοσελίδα ideaspiti.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.